€ 0 tot € 2
€ 2 tot € 5
€ 5 tot € 10
€ 10 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500
€ 500 tot € 1000+

<p>Voor veel mensen is een snijplank absoluut onmisbaar in de keuken. Niets is zo makkelijk als het pakken van een snijplank om bijvoorbeeld groente, fruit of vlees op te snijden of brood op te smeren. Dit geeft wel het hygiënische gevaar aan van een snijplank. Door het gebruik van één snijplank voor verschillende toepassingen loop je het gevaar dat de voedselveiligheid in het geding komt. Daarom zijn snijplanken vaak vormgegeven in verschillende kleuren. Volgens HACCP normen gebruikt je bijvoorbeeld een rode snijplank voor het snijden van rauw vlees, een blauwe snijplank voor het snijden van vis en een groene snijplank voor het snijden van groente. Als je een snijplank voor professionele doeleinden gebruikt is dit zeker iets om rekening mee te houden!</p>
<p>Voor particulier gebruik zijn de bovenstaande regels uiteraard géén verplichting, maar het is zeker een optie om dit ook in je eigen keuken door te voeren om ervoor te zorgen dat je op de meest veilige manier met het bereiden van eten bezig bent. Snijplanken zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en materialen. Voor privé gebruik komen snijplanken van hout, kunststof of glas het meeste in aanmerking. Hout is een uitstekend materiaal om op te snijden en eventueel hapjes op te presenteren, maar is poreus. Dit maakt het lastiger om hout te desinfecteren. In de horeca is het gebruik van hout dan ook absoluut een no-go. Een snijplank van kunststof of glas is in dat opzicht een betere optie. Bijkomend voordeel is dat beide materialen in de vaatwasser kunnen. Dit zijn dus zeker zaken waar je op moet letten als je een nieuwe snijplank wilt aanschaffen.</p>
Hoe moet je een broodmes slijpen?
Een veel gestelde vraag wat betreft keukengereedschap is of je een broodmes kunt slijpen en zo ja hoe moet je dat dan doen? De meeste mensen weten dat messen met enige regelmaat geslepen moeten worden om te voorkomen dat ze bot worden. Maar een broodmes heeft natuurlijk kartels en dat maakt het zelf slijpen lastiger. Heb je namelijk een messenslijper, dan kan het zo maar zijn dat deze niet geschikt is om ook gekartelde messen te slijpen. Vaak vereist dit een andere aanpak. Hoe je wel een broodmes kunt slijpen gaan wij je in deze blog vertellen.
...
Waarvoor gebruik je een braadslede?
Als je wat vaker in de keuken staat of zelfs koken als hobby hebt, heb je vast wel eens recepten voorbij zien komen die je kunt bereiden met behulp van een braadslede. Maar waarvoor gebruik je een braadslede en is een ovenschaal niet net zo goed? Een braadslede is overigens precies het zelfde als een braadslee. Het enige verschil is dat braadslee de wat volksere benaming voor hetzelfde ding is. Wij gaan je in deze blog meer vertellen over het gebruik van een braadslede.
...
Afdruiprekken
Bakkwasten
Beslagkommen
Blikopeners
Braadsledes
Dunschillers
Hapjespannen
Kaasschaven
Keukengereien
Knoflookpersen
Kookwekkers
Maatlepels
Pepermolens
Pizzascheppen
Pizzasnijders
Pizzastenen
Santokumessen
Slacentrifuges
Soeplepels
Spatels
Steengrills
Taartscheppen
Tafelgrills
Tajines
Thermoskannen
Vergieten
Vijzels