€ 0 tot € 20
€ 20 tot € 50+
Hoe gebruik je een aanzetstaal?
Zelfs het allerbeste mes verliest na veelvuldig gebruik zijn scherpte. Je kunt dit echter voorkomen door regelmatig een aanzetstaal te gebruiken. Maar hoe gebruik je nou zo’n aanzetstaal? Als je dit een professionele kok ziet gebruiken, ziet het er allemaal heel makkelijk uit, maar in de praktijk vergt het toch enige oefening. Wij gaan je met deze blog wat wegwijs maken in de wereld van de aanzetstalen.
...Hoe moet je een broodmes slijpen?
Een veel gestelde vraag wat betreft keukengereedschap is of je een broodmes kunt slijpen en zo ja hoe moet je dat dan doen? De meeste mensen weten dat messen met enige regelmaat geslepen moeten worden om te voorkomen dat ze bot worden. Maar een broodmes heeft natuurlijk kartels en dat maakt het zelf slijpen lastiger. Heb je namelijk een messenslijper, dan kan het zo maar zijn dat deze niet geschikt is om ook gekartelde messen te slijpen. Vaak vereist dit een andere aanpak. Hoe je wel een broodmes kunt slijpen gaan wij je in deze blog vertellen.
...Waarvoor gebruik je een braadslede?
Als je wat vaker in de keuken staat of zelfs koken als hobby hebt, heb je vast wel eens recepten voorbij zien komen die je kunt bereiden met behulp van een braadslede. Maar waarvoor gebruik je een braadslede en is een ovenschaal niet net zo goed? Een braadslede is overigens precies het zelfde als een braadslee. Het enige verschil is dat braadslee de wat volksere benaming voor hetzelfde ding is. Wij gaan je in deze blog meer vertellen over het gebruik van een braadslede.
...Aardappelstampers
Afdruiprekken
Allesopeners
Ananassnijders
Bakkwasten
Beslagkommen
Blikopeners
Braadsledes
Cocktailshakers
Dunschillers
Hapjespannen
Kaasschaven
Keukengereien
Knoflookpersen
Kookwekkers
Maatlepels
Pepermolens
Pizzascheppen
Pizzasnijders
Pizzastenen
Slacentrifuges
Snijplanken
Soeplepels
Spatels
Steengrills
Taartscheppen
Tafelgrills
Tajines
Thermoskannen
Vergieten
Vijzels
Zoutmolens