Als je een braadpan gaat kopen is het goed om een aantal zaken goed te vergelijken voordat je beslissing maakt. Er zit namelijk nogal wat verschil tussen de pannen. Als eerste moet je kijken naar je warmtebron. Er zijn immers pannen die alleen te gebruiken zijn voor inductie, keramische kookplaten of voor het koken op gas. Daarnaast moet je naar de afmeting van de pan kijken. Als je vaak voor meerdere personen kookt, moet je zeker de beschikking hebben over een pan van minimaal 24 cm doorsnede.
De belangrijkste eis die je moet stellen aan een goede braadpan is de warmtegeleiding. Een pan die een goede warmtegeleiding biedt, zal een gelijkmatige temperatuurverdeling hebben en de gewenste temperatuur ook snel bereiken. Alleen als dit het geval is heb je de volledige controle over je braadpan. De beste optie is dan een pan van koper, maar hier hangt dan wel een fors prijskaartje aan.
Een voordeligere optie is een pan van geëmailleerd gietijzer. De beschermende emaille laag voorkomt roestvorming. Daarnaast is deze pan goed (handmatig) schoon te houden. Het nadeel van emaille is wel dat dit materiaal gevoelig is voor vallen en stoten. Je moet dus voorkomen dat de laag afbrokkelt. Pannen van geëmailleerd plaatstaal worden al tientallen jaren gebruikt. Deze pannen zijn dunner, lichter van gewicht en voordeliger. Nadeel van deze optie is dat pannen van geëmailleerd gietijzer op den duur in kwaliteit afnemen. Je kunt ook kiezen voor RVS pannen. De warmtegeleiding van deze (modernere) pannen is wat minder. Daarom is het ook verstandig om te kiezen voor een pan met thermische bodem. Je wilt immers de volledige controle houden over je pan om de lekkerste vlees, vis of groente gerechten klaar te maken.
Waarvoor gebruik je een braadslede?
Als je wat vaker in de keuken staat of zelfs koken als hobby hebt, heb je vast wel eens recepten voorbij zien komen die je kunt bereiden met behulp van een braadslede. Maar waarvoor gebruik je een braadslede en is een ovenschaal niet net zo goed? Een braadslede is overigens precies het zelfde als een braadslee. Het enige verschil is dat braadslee de wat volksere benaming voor hetzelfde ding is. Wij gaan je in deze blog meer vertellen over het gebruik van een braadslede.
...
Hoe kun je het beste een fonduepan schoonmaken?
Kaasfondue is altijd een lekkere en gezellige manier van eten. Vooral als je eters krijgt, is kaasfonduen een avond vullend programma. Wat veel mensen echter tegen zal houden om dit gerecht op tafel te zetten, is het schoonmaken van de fonduepan achteraf. Vaak wordt het één grote vieze plakkerige bende als je de pan in een sopje stopt en kun je in no time je afwaskwast of je spons in de vuilnisbak gooien. Er moet toch een gemakkelijkere manier zijn……….
...
Wat is een goede braadpan?
Als je regelmatig vlees, wild of gevogelte klaar maakt, kun je eigenlijk niet zonder braadpan. Uiteraard moet deze pan wel van goede kwaliteit zijn om er lekker mee te kunnen werken. Veel mensen vragen zich dat ook af wat een goede braadpan is. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag. We geven je hier alle informatie die je moet weten als je een braadpan wilt kopen en adviseren je ook welke braadpannen écht goed zijn.
...